15:36

Odmah da kažemo kako je riječ o Lumia modelu 535 sa mogućnosti umetanja dvije SIM kartice. Oprobali smo uređaj, i ostali smo oduševljeni.


Riječ je o jako prihvatljivom telefonu, koji za malu cijenu nudi jako puno. Doduše, uređaj koji smo oprobali star je tek par dana, pa tako da ne možemo reći kako se ponaša kao korišten i polovan uređaj, ali svakako smo se odlučili za recenziju.

Naime, Microsoft Lumia 535 ima dijagonalu ekrana od 5" što nikako nije malo, a opet, kako je telefon dobro uklopljen, on uopće nije glomazan niti izgleda velik. Gustoća piksela nije na zavidnoj razini, ali za tu cijenu ni ne treba očekivati neki FULL HD ekran, koji ako priznamo, i ne iskoristimo baš najbolje. Spomenuli smo već kako je ovaj mobitel pristupačan, a tome još ide u prilog i činjenica da je zaslon zaštićen Gorilla Glass 3 tehnologijom, što nije slučaj kod drugih proizvođača i njihovih niskobudžetnih modela.

Telefon dolazi sa Windows 8 operativnim sistemom koji se može nadograditi na 8.1, a vjerujemo da će na njega sa lakoćom ići i Windows phone 10. Barem bi trebao, jer hardver ovog telefona to može sa lakoćom da podrži.

Naime, Microsoft Lumia 535 ima procesor sa 4 jezgre koje rade na taktu od 1.2GHz, što svakako nije malo, a uz to ide i 1GB RAM memorije. Ta količina memorije već odavno nije dostatna za Android uređaje, no s obzirom kako su Windows phone operacijski sustavi jako dobro ispeglani, za njihovu upotrebu 1GB RAM memorije još uvijek jako dobro služi.

Model o kojem pišemo ima nešto lošiju kameru, pa fotografije neće biti velike rezolucije i oštrine, no ipak, od mobitela se nikada ne treba očekivati da bude zamjena za foto aparat. Od senzora ova Microsoft Lumia ima tek Accelerometer i proximity senzor, što je dovoljno za osnovnu namjenu telefona kao takvog. Da se razumijemo, tu su i dalje GPS, WiFi i Bluetooth dostupni hardveri tako da će vam mobitel, ako treba poslužiti i kao navigacija te ćete moći koristiti Hands free u automobilu.

Baterija na Microsoft Lumia 535 modelu je 1905mAh što izgleda nedovoljno, no s obzirom na ostale modele ove tvrtke vjerujemo da je to sasvim dovoljno za cjelodnevnu upotrebu mobitela.

Listanje i pretraživanje po sistemu ide jako tečno, bez ikakvih trzanja i usporavanja, a početni zaslon stvarno može dati sve potrebne informacije, koje sami sebi posložite po želji.

Ono što ovaj uređaj nema, a navikli smo od NOKIA mobitela da imaju, jeste Clear Black Display pa ne možete provjeriti vrijeme i ostale osnovne informacije na zaslonu dok je ovaj isključen, odnosno u Sleep modu.

Za cijenu od nekih 150€ u slobodnoj prodaji, novog uređaja, ovo je svakako prilika. Microsoft Lumia 535 sa dvije kartice svakako može zadovoljiti sve zaljubljenike u pametne telefone, pa i one poslovnjake koji koriste Smart phone baš kako je to i zamišljeno.

0 comments:

Objavi komentar