15:42

Imali smo priliku za pogledati i detaljno istražiti još jedan pametni telefon iz Microsofta. Riječ je o uređaju Lumia 1320.


Da na početku naglasimo kako je riječ o mobitelu dijagonale od 6" što je stvarno dijagonala na samoj granici mobilnih telefona, jer već od te granice počinju tablet uređaji. Dakle, ukratko, radi se o takozvanom phablet telefonu.

Ukoliko imate averziju prema velikim telefonima, ovaj zaobiđite. Za razliku od prije opisanog modela Lumia 535, ovaj telefon je jako velik i ne stidi se svoje veličine. Zaslon je zaštićen Gorilla Glass 3 tehnologijom, a koristi i ClearBlack display tehnologiju, pa na potpuno ugašenom ekranu možete vidjeti osnovne obavijesti ako to želite, a tu mislimo na prikaz sata, propuštenih poziva ili dolaznih SMS ili Email poruka.

Kao operacijski sistem na ovom modelu ćete dobiti Windows phone 8 koji se već sada može nadograditi na Windows phone 8.1, a iz Microsoft kompanije su najavili da će Lumia 1320 službeno dobiti i nadolazeći Windows phone 10.

Od hardvera koji pokreće ovaj uređaj spomenuti ćemo dvojezgreni 1.7GHz Krait procesor koji radi zajedno sa 1GB RAM memorije, pri čemu moramo naglasiti da je korištenje sistema i aplikacija stvarno tečno i bez ikakvih zadrški i trzanja.

Lumia 1320 ima jako dobru kameru, a posebno možemo istaknuti jako dobro fotografiranje u pokretu, pri čemu će te dobiti jako oštre fotografije bez detalja 'u pokretu'.

Ono najvažnije za naglasiti je to da ovaj mobitel nije tako ni skup. Cijene novih uređaja se kreću oko nekih 200€ kako u kojoj trgovini. To se možda čini i ne tako mala cijena, ali uzmite u obzir da je ovo telefon od 6" dijagonale ekrana, koji će dobiti najnoviji Windows phone 10 sistem, te koji ima Gorilla Glass 3 zaštitu ekrana, i na kraju bateriju jačine 3400mAh, onda ta cijena i nije tako visoka.

Baterija na Microsoft Lumia 1320 modelu je stvarno jedan veliki plus. Ona će doslovno, bez ikakvih problema izdržati 24 sata korištenja telefona, bez potrebe da pazite na potrošnju i štedite uređaj.

Za sve one koji vole veće mobilne uređaje, sa jakom baterijom te iščekuju Windows phone 10, ovo je telefon za njih. Cijena uređaja je jako prihvatljiva s obzirom o kakvom hardveru se radi, a za one malo dubljeg đepa, koji pak traže više tu je Microsoft Lumia 1520. Na kraju što reći, koliko para toliko muzike.

0 comments:

Objavi komentar